Menu
0

HiBi

Hibi

HiBi ® is een professioneel en betrouwbaar merk binnen de ontsmettingsmiddelen

Het assortiment biedt alles van ontsmettingsmiddelen voor operaties tot antibacteriële ontsmettingsmiddelen. Deze producten zijn effectief tegen een groot aantal bacteriën, gisten, schimmels en virussen, en beschermen tot lang na aanbrenging. De meeste HiBi-producten bieden een antibacteriële activiteit van maximaal 6 uur en zijn zacht voor de huid. HiBi is onderdeel van Mölnlycke Health Care.

HibiScrub, antimicrobiële huidreiniger

HiBiScrub® bevat chloorhexidinegluconaat dat zich in tegenstelling tot zeep en gels aan de huid hecht en gedurende 6 uur een ongeziene, superieure bescherming biedt. Dankzij het actieve chloorhexidinegluconaat doodt HiBiScrub op bewezen doeltreffende wijze een groot aantal Gram-positieve en Gram-negatieve bacteriën, gisten, schimmels en virussen. Daarnaast biedt het bescherming tegen postoperatieve wondinfecties en bacteriële groei van micro-organismen in minder dan 60 seconden.

HibiScrub verbetert de kostenefficientie doordat het bescherming biedt tegen postoperatieve wondinfecties.

Uit een recente studie van de Europese Commissie blijkt dat er 16 miljoen extra ziekenhuisdagen werden toegekend om ziekenhuisinfecties te behandelen. Tegen een kostprijs van 435 euro per dag komt dit neer op een extra uitgave van 7 miljard euro per jaar. De invoering van een procedure voor volledige lichaamswasbeurten kan het aantal HAI’s en bijgevolg onnodige kosten voor behandelingen verminderen. (Health Protection Agency, MRSA information for patients (www.hpa.org.uk)

Volledige lichaamswasbeurt in richtlijnen voor infectiepreventie

Door een volledige wasbeurt in de richtlijnen voor infectiepreventie op te nemen, verlopen chirurgische ingrepen bij aanvang écht hygiënisch. Het gebruik van hoogwaardige HiBi-ontsmettingsmiddelen om patiënten vóór en na de ingreep voor te bereiden, helpt bescherming bieden tegen postoperatieve wondinfecties. HiBiScrub voor de volledige lichaamswasbeurt is een zeer effectief ontsmettingsmiddel.

HiBiScrub blijft tot lang na aanbrenging actief en doodt bacteriën gedurende maximaal 6 uur. (Hayek et al, J Hosp Infect. 1987; 10:165-172 ) Op die manier wordt het aantal natuurlijke bacteriën die bij 1 op 3 personen op de huid worden aangetroffen met 94% gereduceerd. (Health Protection Agency, MRSA information for patients (www.hpa.org.uk) en Bryne DJ, Napier A, Cuschieri A. 1990. Rationalizing whole body disinfection J Hosp Infect. 15(2):183-7.)

Zie onderaan de pagina de video over het gebruik van Hibi.

Hibicet

HibiCet werkt ontsmettend en wordt gebruikt bij infectie met bacteriën of om deze te voorkomen. Werkzame stoffen hierin zijn chloorhexidine en cetrimide. Chloorhexidine is een ontsmettend middel dat wordt gebruikt bij huidinfecties, en het voorkomen van infecties. Het middel bestrijdt de verschillende bacteriën en sommige soorten schimmels wat de celwand van deze bacteriën en schimmels kapot maakt. Hierdoor zullen deze afsterven.

Wanneer te gebruiken?

  • Om de huid van geïnfecteerde schaaf- of snijwonden te ontsmetten. Het lichaam ruimt dan zelf de bacterie op
  • Om te voorkomen dat er een infectie ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt voordat u een lichte ingreep zal ondergaan op de huid

Let op: de HIBI producten worden alleen uitgeleverd aan organisaties die in het bezit zijn van een groothandelvergunning en waarvan QRS een kopie in het bezit heeft. Indien u niet over een dergelijke vergunning beschikt dient u de HIBI artikelen via de apotheek aan te schaffen.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta