Menu
03Mei2021
FysioSupplies groeit verder onder vlag van Asker

FysioSupplies groeit verder onder vlag van Asker

Door: Team QRSReacties: 0

Onderneming voormalig topsporter Oltrop bouwt succes internationaal uit.

Marktleider in gezondheidsproducten voor de fysiotherapie, FysioSupplies, bundelt haar krachten samen met Asker in de zorgmarkt. De vooruitstrevende onderneming, opgericht in 2007 door voormalig topschaatser Alexander Oltrop, is per 1 mei 2021 onderdeel van Asker, leverancier van medische hulpmiddelen actief in elf landen in Europa. Zo realiseert FysioSupplies een aanzienlijke verbetering van de positie in de markt en bouwt de groeiende onderneming haar succes internationaal uit. “Ik wil graag op het hoogste niveau blijven spelen” aldus een trotse Alexander Oltrop over deze mijlpaal.

FysioSupplies biedt totaaloplossingen voor fysiotherapiepraktijken met advies, expertise en een groot online assortiment aan hulpmiddelen. De naam blijft onder de vlag van Asker als eigen label bestaan. Klanten zullen hiermee weinig van de overgang merken. “Onze klanten blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening. Dankzij de overname krijgt onze onderneming daarnaast toegang tot het wereldwijde netwerk van leveranciers van Asker.” aldus Alexander. Mark van de Camp, business development director bij Asker: “Het ondernemerschap van FysioSupplies en het willen excelleren past goed binnen de cultuur van Asker die zich kenmerkt als vooruitstrevend, bevlogen en oprecht betrokken. Asker richt zich daarbij vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid op het verbeteren van zorguitkomsten voor consumenten tegen lagere integrale kosten.”.

Snel gegroeid
FysioSupplies biedt een uitgebreid assortiment aan gezondheidsproducten: van verbruiksartikelen, oefenmaterialen, meet- en behandelapparatuur tot aan complete praktijkinrichtingen. Alexander: “Oorspronkelijk zijn we gestart als totaalleverancier voor de Nederlandse fysiotherapeut, maar we zijn inmiddels uitgegroeid tot een totaalleverancier voor de gezondheidsprofessional en de gezondheidsbewuste consument in binnen- en buitenland. Zeker na het afkondigen van de lockdowns in Europa vorig jaar zagen we onze business verder uitgroeien. We zijn marktleider in Nederland en binnenkort ook in België. Daarnaast zijn we actief in negen andere landen en bouwen we dit verder uit binnen Europa.”

 

FysioSupplies groeit verder onder vlag van OneMed

Voormalig topschaatser en directeur bij FysioSupplies Alexander Oltrop (links) en Mark van de Camp van Asker, sloten per 1 mei een overeenkomst voor de samenvoeging van FysioSupplies onder Asker.

 

Focus om doel te behalen
Naast zijn carrière als schaatser startte Oltrop veertien jaar geleden toen hij kampte met een blessure een succesvolle internetwinkel op: Fysiosupplies.nl. De webwinkel bevat inmiddels 8.000 producten: van tape en massageoliën tot behandeltafels en complete praktijkinrichtingen. De karaktertrekken van een topsporter vertaalden zich naar het entrepreneurschap. “Atleten willen iets neerzetten en ergens naartoe werken. Zijn gedreven om een doel te behalen. Daarnaast kijk ik vooruit: we moeten nu bouwen wat we straks nodig hebben. Zo waren we al ver vooruit met de ontwikkeling van ons software- en leveringssysteem. Dat is volledig gericht op efficiëntie, waardoor onze producten tegen een scherpe prijs aangeboden kunnen worden en opschaling makkelijker gaat. Omdat online ontwikkelingen over het algemeen heel snel gaan, zijn we constant bezig met nadenken over de toekomst. Het besluit om verder te gaan met Asker als moederorganisatie sluit hier naadloos op aan.”

Internationale stap
De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Ook blijven de huidige locaties in stand. FysioSupplies met 40 medewerkers vanuit Groningen. Mark: “FysioSupplies werkt continu aan nieuwe en online ontwikkelingen. Met de overname door Asker is een volgende, internationale stap gezet. Voor de zorgprofessional bieden we als overkoepelende organisatie zo een steeds groter en breder assortiment met gerelateerde zorgdiensten. Eerder, in november 2019, sloot QRS al aan bij de moederorganisatie met een uitgebreid assortiment aan medische gebruiks- en verbruiksmiddelen en apparatuur voor de zorgprofessional. Dit zijn mooie mijlpalen om samen verder te bouwen aan goede zorg voor iedereen.”

 

FysioSupplies

De webshop van FysioSupplies biedt een breed assortiment aan gezondheidsproducten voor fysiotherapiepraktijken en consumenten: van verbruiksartikelen, oefenmaterialen, meet- en behandelapparatuur tot aan complete praktijkinrichtingen.

 

 

 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.