Menu
0
16Mei2022
Goede hygiëne met verpulveraar en pulpmaterialen

Goede hygiëne met verpulveraar en pulpmaterialen

Door: Team QRSReacties: 0

Dat hygiëne en infectiepreventie van groot belang zijn binnen zorginstellingen, is natuurlijk geen nieuws. Het is voor de kwetsbare cliënten van deze instellingen, van groot belang dat besmettingen worden voorkomen. Goede hygiëne voorkomt de verspreiding van micro-organismen en virussen, die ziekten kunnen veroorzaken. Om dit te waarborgen, zijn er officiële richtlijnen vastgelegd in de hygiënerichtlijn voor verpleeghuizen, woonzorgcentra en kleinschalig wonen van het RIVM.

Menselijke afvalstoffen, zoals o.a. feces en urine, is iets waarmee we binnen ziekenhuizen en zorginstellingen dagelijks te maken hebben. Hierbij is het van groot belang dat dit op een hygiënische manier wordt verwerkt. Dit omdat bacteriën zich voornamelijk verspreiden via ontlasting en urine. Met die reden, geven we in dit artikel meer informatie over hoe bij te dragen aan goede hygiëne en infectiepreventie binnen uw zorginstelling. Want op welke wijze doen we dit zo hygiënisch mogelijk en wat wat is hier zoals voor nodig?

De verpulveraar
De verpulveraar biedt een hygiënische oplossing om menselijke afvalstoffen op verantwoorde wijze te verwerken. De disposable verpulveraar is een innovatief en kostenbesparend alternatief voor de bedpanspoeler. Disposable pulp materialen zoals urinalen en bedpannen kunnen samen met de inhoud in de verpulveraar geplaatst worden. De pulp en ontlasting wordt tot kleine deeltjes van minder dan 3 millimeter verwerkt en worden als bij een toilet, via de riolering op hygiënische wijze afgevoerd. 

 

Verpulveraar

 

De voordelen van de verpulveraar omtrent hygiëne en infectiepreventie:

 • Automatische desinfectie na elke verwerkingscyclus;
 • Er wordt gebruik gemaakt van disposable producten. Die in tegenstelling tot in een bedpanspoeler gereinigde producten altijd 100% schoon zijn;
 • Een verpulveraar verpulvert pulp producten en menselijk afval tot circa 2mm. Dit wordt met behulp van een constante flow van 13,5 liter koud water op het bestaande riool afgevoerd.

 

Binnen QRS bieden wij o.a. de Pulpmatic Eco van de Britse firma DDC Dolphin. Sinds 2014 is DDC onze partner op het vlak van waste management. De Pulpmatic Eco is een milieuvriendelijke verpulveraar die speciaal ontworpen is voor het gebruik in situaties met een regelmatig gebruikspatroon. Het is aantoonbaar de beste oplossing als het gaat om infectiepreventie.

Pulpmaterialen
Hygiëne pulp materialenIn aanvulling op de verpulveraar, bieden we binnen QRS een zeer breed scala van hygiëne pulp materialen aan. Een goede verzorging van patiënten is een van de belangrijkste prioriteiten binnen de gezondheidszorg. De hygiëne pulp materialen, voor eenmalig gebruik, bieden extra comfort en veiligheid aan zowel de patiënten als het personeel. De materialen zijn altijd schoon (nieuw), vrij van bacteriën en voelen niet hard of koud aan. Daarnaast zijn de kosten voor hygiëne pulp producten lager dan het totale kostenplaatje voor het behandelen, wassen en steriliseren van herbruikbare alternatieven, gemaakt van staal en kunststof.

De voordelen van pulpmaterialen omtrent hygiëne en infectiepreventie:

 • Met het gebruik van hygiëne pulp materialen, wordt het risico op kruisbesmetting sterk verminderd doordat de materialen voor eenmalig gebruik zijn;
 • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van herbruikbare alternatieven, ongeacht hoe zorgvuldig ze schoongemaakt en ontsmet worden, is het risico op kruisbesmetting reëel (studie UZ Gent beschikbaar);
 • De hygiëne pulp producten verbeteren de zorgstandaard en helpen de kans op infecties te verminderen;
 • Er zijn deksels beschikbaar om besmetting van de inhoud te voorkomen, om te vermijden dat er gemorst wordt en om geuren vast te houden of te verminderen;
 • De materialen zijn voor eenmalig gebruik, zo is de patiënt gerustgesteld door de garantie dat de schaal, kom of pan niet besmet is’.

 

Binnen QRS bieden wij een zeer uitgebreid assortiment aan Hygiëne pulpmaterialen aan. Deze zijn uiteraard te gebruiken in combinatie met de verpulveraar van DDC Dolphin. De pulpmaterialen die wij voeren zijn o.a. van de merken Curas en Cullen. Beide merken bieden kwalitatief hoogwaardige producten, tegen eerlijke prijzen.

Om bij te dragen aan de hygiëne en infectiepreventie binnen uw zorginstelling, wordt er aangeraden om de verpulveraar te gebruiken in combinatie met de hygiëne pulpmaterialen. De voordelen hiervan zijn:

 • Tijd- en kostenbesparend;
 • Elk hygiëne pulp materiaal kost minder dan de totale kosten van het behandelen, wassen en steriliseren van herbruikbare alternatieven gemaakt van staal en kunststof;
 • Milieuvriendelijk;
 • Directe afname van infectierisico’s;
 • Zeer zuinig op het gebied van energie- en waterverbruik.

Voor meer informatie kunt u onderstaande video bekijken van de verpulveraar:

 

 

Meer informatie over de verpulveraar en de hygiëne pulpmaterialen kunt u vinden op de productpagina’s.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaand contactformulier of direct via onderstaande contactgegevens.

 
 

 

 
 

Wellicht vindt u onderstaande blog ook interessant?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--
Bestel nog voor €--,-- en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.