Menu

Gezonde planeet

 

Gezonde planeet

QRS is toegewijd aan het verminderen van de milieu-impact en het verbeteren van de duurzaamheidsprestaties in de hele gezondheidszorgketen. Als toonaangevende distributeur van medische producten reikt onze verantwoordelijkheid verder dan onze directe impact. QRS streeft ernaar een positieve katalysator te zijn voor het verminderen van de milieubelasting door samenwerking met leveranciers en klanten.

QRS maakt deel uit van de Asker Healthcare Group, waar duurzaamheid centraal staat in de bedrijfsvoering en wordt beschouwd als cruciaal voor het bevorderen van gezonde en duurzame groei. De Asker Healthcare Group heeft een platina rating ontvangen van EcoVadis, 's werelds meest vertrouwde provider van onafhankelijke duurzaamheidsbeoordelingen. De platina medaille plaatst Asker in de top 1 procent van meer dan 100.000 bedrijven beoordeeld door EcoVadis. Via de groep kunnen we een assortiment eigen merkproducten aanbieden. Om een volledig inzicht te geven in de milieueffecten van de Embra-productlijn, maken we gebruik van Life Cycle Assessments (LCA's). Deze items voldoen aan ten minste een of meer van de volgende criteria:

  1. Ten minste 20% CO2-reductie vergeleken met andere vergelijkbare Evercare Medical-producten op het gebied van kwaliteit en/of functionaliteit.
  2. Meer dan 50% gerecycled materiaal: overgang van maagdelijke materialen naar andere herbruikbare bronnen.
  3. Minimaal 70% materiaal afkomstig van een hernieuwbare bron, inclusief zowel producten als verpakkingen van het eerste niveau.

Naast duurzame producten richten we ons ook op onze logistieke operaties. We werken samen met vervoerders die gebruikmaken van milieuvriendelijkere praktijken zoals hernieuwbare diesel of moderne schepen met lagere CO2-uitstoot. Sinds 2022 bevindt ons logistieke centrum in Nederland zich in een duurzaam gebouw in Eindhoven met een BREEAM 'Very good' certificering.

Verder bestaat de verpakking van QRS uit FSC-gecertificeerd papier en gerecycled materiaal van Testliner. Dit betekent dat de dozen die we gebruiken voor minstens 90% uit gerecycled materiaal bestaan. Bovendien bestaat het 'vulmateriaal' uit biologisch afbreekbare plastic luchtkussens om de milieubelasting van verzendmaterialen te beperken.

 

Milieu verplichtingen

  • Analyseren, meten en verminderen van emissies in lijn met “Science Based Targets” en het “Greenhouse Gas Protocol”.
  • Inzicht verkrijgen in productemissies gedurende de levenscyclus en duurzame praktijken integreren in oplossingen en diensten.
  • Actief betrokken bij leveranciers, klanten en andere belanghebbenden om de duurzaamheid te stimuleren.
  • Voortdurend verbeteren van ons milieumanagement-systeem en zorgen voor naleving van wet- en regelgeving.

 ISO 14001

Activiteiten ter verbetering van de milieubelasting

Duurzame inkoop

QRS werkt samen met leveranciers en internationale partners om nieuwe producten, duurzame logistieke methoden...

Partnership in duurzaamheid

QRS Healthcare kiest Vos Logistics voor Benelux-distributie. Een partnership in duurzaamheid en veiligheid.

Topcategorie volgens Ecovadis

Asker behoort tot de topcategorie van duurzame bedrijven volgens EcoVadis.

Embra

Zoals de slogan van Embra al luidt, denkt Embra na over de toekomst. De essentie van Embra is het hebben van een sterke impact op duurzaamheid.

Wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen

Met vertrouwen bevestigen we dat we voldoen aan alle eisen en voorschriften die gesteld worden vanuit de Medical Device Regulation (MDR).

 

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta