Menu

Duurzame inkoop

 

Duurzame inkoop

Om aan de huidige en toekomstige milieu- en sociale uitdagingen te voldoen, zijn samenwerkingsverbanden en partnerschapen in de hele waardeketen noodzakelijk. QRS werkt samen met leveranciers en internationale partners om nieuwe producten, duurzame logistieke methoden en alternatieve oplossingen te verkennen.

Als onderdeel van de Asker Healthcare Group, behaalde QRS samen met haar dochterondernemingen tegen het einde van 2023 de EcoVadis Platinum-certificering, waarbij hun uitstekende prestaties op het gebied van ESG (milieu, sociaal en bestuur) werden erkend.

Inspanningen om de milieubelasting te minimaliseren, hebben geleid tot actieve zoektochten naar nieuwe innovatieve oplossingen, duurzame productiemethoden en alternatieve grondstoffen binnen de Asker-bedrijven. Een voorbeeld is de ontwikkeling van een duurzamere acceleratorvrije onderzoekshandschoen, die aanzienlijk de CO2-uitstoot tijdens de productie vermindert. Gezien het aanzienlijke verbruik van onderzoekshandschoenen in de gezondheidszorg, hebben verbeteringen een aanzienlijke impact. Een ander voorbeeld zijn de Embra Nonwoven Swabs, die de productie stroomlijnen ten opzichte van katoenen gaas, waardoor het waterverbruik wordt verminderd.

 


"Het doel is om transparantie te verbeteren,
duurzame inkooppraktijken te beïnvloeden en te faciliteren"


 

Bij de ontwikkeling van producten met een lagere milieubelasting is het cruciaal om de omvang van milieumitigatie te kwantificeren. Door middel van levenscyclusanalyses (LCA's) identificeren we waar de grootste milieueffecten optreden in de levenscyclus van een product, om ervoor te zorgen dat de beoogde resultaten worden behaald. Asker's bedrijven maken strategisch gebruik van levenscyclusanalyses, waarbij de resultaten worden gebruikt om besluitvorming te informeren, productparameters te verbeteren, procesontwerp te verfijnen en effectief de milieueffecten van onze producten te communiceren. Bovendien worden vergelijkingen tussen verschillende productgroepen uitgevoerd om verbeteringen efficiënt te prioriteren en te implementeren. Het doel is om transparantie te verbeteren, duurzame inkooppraktijken te beïnvloeden en te faciliteren. Tot op heden zijn er LCA’s uitgevoerd voor medische handschoenen, schorten, wattenstaafjes, jassen en andere gerelateerde producten.

Traceerbaarheid en transparantie binnen de waardeketen zijn cruciaal voor het bevorderen van duurzaamheid, ethische praktijken en het opbouwen van vertrouwen bij klanten. Deze aspecten spelen een essentiële rol bij het waarborgen van ethische inkooppraktijken, waaronder eerlijke arbeidsomstandigheden en milieuduurzaamheid, in de hele waardeketen.

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta