Menu

Wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen

 

Onze emissiereducties in lijn met wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen

De klimaatcrisis heeft ernstige gevolgen voor onze planeet. Actie is essentieel om een duurzame toekomst voor komende generaties te waarborgen. Wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen laten bedrijven zien hoeveel en hoe snel ze hun uitstoot van broeikasgassen (GHG) moeten verminderen om de ergste effecten van klimlaatverandering te voorkomen.

QRS, onderdeel van de Asker Healthcare Group, volgt wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen die voor de hele groep zijn ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat de klimaatdoelen van Asker en de bijbehorende bedrijven in lijn zijn met de nieuwste ontwikkelingen in klimaatwetenschap, zijn de emissiereductiedoelstellingen beoordeeld door het Science Based Targets-initiatief (SBTi). Het SBTi heeft de doelstellingen als wetenschappelijk onderbouwd en in overeenstemming met de vereiste reducties gevalideerd om de wereldwijde opwarming tot 1,5°C te beperken, in lijn met het Akkoord van Parijs.

Als toonaangevende distributeur van medische benodigdheden, apparaten en apparatuur, en als essentiële schakel tussen productiebedrijven en patiënten, streeft QRS ernaar om vanuit onze positie bij te dragen aan het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen (GHG) uit de gezondheidssector. We richten ons op het verhogen van het gebruik van hernieuwbare energie en het verbeteren van de energie-efficiëntie in onze faciliteiten, evenals het vergroten van het aandeel producten en transport met lagere GHG-uitstoot. Tegelijkertijd werken we samen met leveranciers, zodat zij emissies verminderen in hun productieprocessen.

Goedgekeurde wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen:

  1. Asker Healthcare Group verbindt zich tot een absolute vermindering van scope 1 en 2 GHG-emissies met 42% tegen 2030, ten opzichte van een basisjaar van 2021.
  2. Asker Healthcare Group verbindt zich ook tot een vermindering van scope 3 GHG-emissies van gekochte goederen en diensten met 51,6% per miljoen SEK toegevoegde waarde (gekochte producten en diensten in verhouding tot de bruto-inkomsten) binnen dezelfde tijdsperiode.

Om onze inspanningen voor emissiereductie te intensiveren, heeft QRS de samenwerking met Vos Logistics uitgebreid. Dit innovatieve bedrijf is gespecialiseerd in het elektrificeren van stedelijke distributie, het consolideren van transport en het gebruik van hernieuwbare diesel (HVO). Met deze strategische samenwerking zetten we concrete stappen om de impact op het milieu verder te verminderen.

 

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta