Menu

Cocune

Cocune

Verzorgend wassen zonder water | Cocune
Uit liefde voor de zorg

Diversey logoCocune staat voor lichaamsverzorgende producten die zonder water kunnen worden gebruikt, en de ervaring geven van een zijdezacht gevoel, met een minimale belasting voor de cliënt. Cocune producten zijn daarom ideaal voor gebruik in de zorg. Met Cocune producten zijn wasbeurten eenvoudig, hygiënisch en efficiënt. De Cocune washandjes, lotions en doekjes bieden optimale hygiëne en bescherming van de huid.

Cocune biedt een totaalassortiment van verzorgende producten. Dermatologisch getest en van topkwaliteit.
Zakelijke bestelling? Neem contact met ons op. Als particulier of mkb’er bestelt u hier.

Wat is verzorgend wassen?
‘Verzorgend wassen’ is de term die gebruikt wordt voor het wassen van cliënten. Waar voorheen iemand gewassen werd met twee waskommen water, zeep, washandjes, handdoeken en eventueel crème, wordt dit geheel vervangen door één pakje Cocune washandjes die met een speciale reinigende lotion zijn geïmpregneerd. De washandjes worden maar één keer gebruikt waarna ze weggegooid worden. Met verzorgend wassen komen er geen waskommen met water meer aan te pas.

Hoe verloopt een wasbeurt met Cocune verzorgend wassen?
De zorgverlener neemt een gesloten pakje washandjes. Hierbij is een keuze tussen pakjes van 5 of 8 vochtige washandjes, geparfumeerd of niet-geparfumeerd. Om een nog warmere zorg te geven kan er gekozen worden om de gesloten pakjes op te warmen in een magnetron of warmhoudkast. Volg hiervoor de instructies aangegeven op de verpakking. Vervolgens kan de verzorgende wasbeurt starten. Ter ondersteuning kan de aangegeven volgorde op de verpakking gevolgd worden. De washandjes zijn geïmpregneerd met een speciale pH-huid neutrale, zachte en hydraterende lotion, die zowel de huid reinigt en verzorgd. Dit is met name van belang voor mensen met een kwetsbare huid. De lotion droogt snel op waardoor het afdrogen met een handdoek niet meer nodig is. De washandjes worden éénmalig gebruikt en worden direct na de wasbeurt weggegooid. Eventueel kan de wasbeurt worden uitgebreid met de Cocune Shampoo cap welke de haren wast zonder gebruik van water of zeep.

De voordelen van verzorgend wassen met Cocune:

 • Optimale hygiëne: Bij gebruik van verzorgend wassen gebruik je één washandje per lichaamsdeel. Na gebruik worden de washandjes weggegooid. Hierdoor wordt een mogelijke bron van kruisinfecties sterk verminderd.
 • Milieuvriendelijk: Het verzorgend wassen is tot 74% minder schadelijk voor het milieu ten opzichte van traditioneel wassen. Het waterverbruik daalt drastisch en de kilo’s vuil linnen, die de zorgverlener creëert tijdens de ochtendzorgen, reduceert zich tot 25%.
 • Kostenbesparend: De algemene ‘waskosten’: water, elektriciteit, gas, wasproducten en vuil linnen worden vervangen door één pakje washandjes. Hierdoor kunnen de totale kosten tot 30% goedkoper uitvallen in vergelijking met traditioneel wassen (afhankelijk van instelling tot instelling)
 • Kwalitatieve totaalzorg: Met verzorgend wassen vervang je het traditionele inzepen, afspoelen, afdrogen en het aanbrengen van een hydraterende crème met één geïmpregneerd washandje. Dit resulteert in een tijdswinst van 40% ten opzichte van het traditionele wassen. Deze 40% ‘tijdswinst’ kan opnieuw geïnvesteerd worden in de cliënt waardoor er een kwalitatievere totaalzorg geleverd kan worden.
 • Verhoogd comfort voor de cliënt: Het aantal was handelingen en verplaatsingen is veel lager, daarnaast is het afdrogen met handdoeken niet meer nodig. Belangrijk voor cliënten met pijnklachten, contracturen of weerstand-spanningen. De zachte, licht masserende bewegingen worden als zeer prettig ervaren en kunnen stimulerend werken voor de bloedsomloop. Door het sterk verminderde aantal was handelingen, draaihandelingen en verplaatsingen wordt de fysieke belasting voor de cliënt sterk gereduceerd.

 

Aanbod:
Het productportfolio van Cocune ziet er als volgt uit:

Verzorgend wassen
 

Verzorgend wassen

 • Cocune washandjes (8 stuks)
 • Cocune washandjes zonder parfum (8 stuks)
 • Cocune washandjes (5 stuks)
 • Cocune washandjes zonder parfum (5 stuks)
 • Cocune Shampoo cap
 • Cocune waslotion

Persoonlijke verzorging
 

Persoonlijke verzorging

 • Cocune moisturizing wipes
 • Cocune handwipes
 • Cocune hand crème

Bescherming van de huid
 

bescherming van de huid

 • Cocune Wash & Care Foam
 • Cocune incontinentie doekjes
 • Cocune Barrière crème

 

Bent u benieuwd naar de producten van Cocune of heeft u verdere vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of mail naar [email protected]

 

Sales support
[email protected]
0412-690461

 

 

 

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta