Menu

Embra

Embra

Embra, Caring for the future

Zoals de slogan van Embra al luidt, denkt Embra na over de toekomst. De essentie van Embra is het hebben van een sterke impact op duurzaamheid. Embra, afgeleid van het woord “embrace”, staat voor een duidelijk engagement om zowel ecologische als sociale duurzaamheid te omarmen.

De producten van Embra worden ontwikkeld met uitgebreide kwaliteitseisen en met als doel om een aanzienlijke impact op duurzaamheid te realiseren. Lagere CO2-uitstoot, het gebruik van minder grondstoffen, of ervoor zorgen dat een bepaald percentage van de gebruikte materialen biobased, hernieuwbaar of herbruikbaar is, stelt Embra in staat een lichtere voetafdruk achter te laten. Dit met zorg voor zowel de milieu als de patiënt.

Embra

De levenscyclusanalyse (LCA) verbetert de productontwikkeling
Het onttrekken van milieumaterialen komt voor in elke stap van de levenscyclus van een product: productie, distributie, opslag, gebruik, en wat er met het product gebeurt als het niet meer gebruikt wordt. Deze processen kunnen het milieu op vele manieren beïnvloeden. Door een levenscyclusanalyse toe te passen, evalueert Evercare Medical de milieueffecten van onze Embra-producten van de het begin tot het eind.

Dit stelt Evercare Medical in staat;

 • de CO2-uitstoot in de waardeketen te beheren waardoor de milieu-impact afneemt;
 • het bewustzijn van de consument te vergroten en te leren hoe duurzaam een product is;
 • te begrijpen welke leveranciers de meest duurzame producten en methoden hebben;
 • te onderzoeken hoe de keuzes bij het productontwerp de duurzaamheid van de producten beinvloeden;
 • de productontwikkeling, marketing, strategische plannen en beleidsvorming te verbeteren.

 

De lancering van het eerste Embra product
Het eerste product binnen het Embra-merk, is de Embra Proceed-handschoen. Deze wordt geproduceerd met een innovatieve grondstof die de uithardingstemperatuur van de handschoen verlaagd. Hierdoor daalt het totale energieverbruik tijdens de productiefase. In vergelijking met een blauwe, gewone nitrilhandschoen vereist de Proceed 55% minder energie bij de productie, waardoor de CO2-uitstoot per handschoen met 27% daalt. De levenscyclusanalyse van de Proceed-handschoen is beoordeeld door de Climate Neutral Group.

 

 

Kwaliteit van producten:
De leveranciers en fabrikanten van Evercare Medical worden zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat zij onze standpunten delen en voldoen aan onze hoge eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en sociale verantwoordelijkheid. Alle producten ondergaan een uitgebreid kwaliteitscontroleproces met uitgebreide kwaliteitsbeoordelingen, waaronder regelmatige inspecties van productiefaciliteiten en audits.

De productontwikkeling verloopt volgens een strikt kwaliteitsbeheersysteem met vaste methoden en processen in overeenstemming met de Medical Device Regulation (MDR)

Waarom kiezen voor producten van onze eigen merken?:

 • Hoge kwaliteit
 • Scherpe prijzen
 • Leverzekerheid
 • Betrouwbare partner
 • MVO-verantwoord
 • MDR gecertificeerd 

Meer informatie
Voor meer informatie over één van onze eigen merken, klikt u op onderstaande buttons.

 

Bekijk het assortiment van Selefa

 

Neemt u liever contact met ons op? Klik dan op ‘Contactformulier’ en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook kunt u uiteraard direct mailen of bellen naar onderstaande contactgegevens.

 

Evercare Medical
Embra is een merk van Evercare Medical. Evercare Medical is binnen de Asker Healthcare Group het label waaronder onze eigen merken worden ontwikkeld en geproduceerd. Hieronder valt een uitgebreid assortiment aan medische producten. Evercare Medical streeft ernaar de beste producten op het gebied van medische hulpmiddelen te kunnen aanbieden op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta