Menu

Embra

Embra, Caring for the future

Zoals de slogan van Embra al luidt, denkt Embra na over de toekomst. De essentie van Embra is het hebben van een sterke impact op duurzaamheid. Embra, afgeleid van het woord “embrace”, staat voor een duidelijk engagement om zowel ecologische als sociale duurzaamheid te omarmen.

De producten van Embra worden ontwikkeld met uitgebreide kwaliteitseisen en met als doel om een aanzienlijke impact op duurzaamheid te realiseren. Lagere CO2-uitstoot, het gebruik van minder grondstoffen, of ervoor zorgen dat een bepaald percentage van de gebruikte materialen biobased, hernieuwbaar of herbruikbaar is, stelt Embra in staat een lichtere voetafdruk achter te laten. Dit met zorg voor zowel de milieu als de patiënt.

De levenscyclusanalyse (LCA) verbetert de productontwikkeling
Het onttrekken van milieumaterialen komt voor in elke stap van de levenscyclus van een product: productie, distributie, opslag, gebruik, en wat er met het product gebeurt als het niet meer gebruikt wordt. Deze processen kunnen het milieu op vele manieren beïnvloeden. Door een levenscyclusanalyse toe te passen, evalueert Evercare Medical de milieueffecten van onze Embra-producten van de het begin tot het eind.

Dit stelt Evercare Medical in staat;

 • de CO2-uitstoot in de waardeketen te beheren waardoor de milieu-impact afneemt;
 • het bewustzijn van de consument te vergroten en te leren hoe duurzaam een product is;
 • te begrijpen welke leveranciers de meest duurzame producten en methoden hebben;
 • te onderzoeken hoe de keuzes bij het productontwerp de duurzaamheid van de producten beinvloeden;
 • de productontwikkeling, marketing, strategische plannen en beleidsvorming te verbeteren.

 

De lancering van het eerste Embra product
Het eerste product binnen het Embra-merk, is de Embra Proceed-handschoen. Deze wordt geproduceerd met een innovatieve grondstof die de uithardingstemperatuur van de handschoen verlaagd. Hierdoor daalt het totale energieverbruik tijdens de productiefase. In vergelijking met een blauwe, gewone nitrilhandschoen vereist de Proceed 55% minder energie bij de productie, waardoor de CO2-uitstoot per handschoen met 27% daalt. De levenscyclusanalyse van de Proceed-handschoen is beoordeeld door de Climate Neutral Group.

 

 

Kwaliteit van producten:
De leveranciers en fabrikanten van Evercare Medical worden zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat zij onze standpunten delen en voldoen aan onze hoge eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en sociale verantwoordelijkheid. Alle producten ondergaan een uitgebreid kwaliteitscontroleproces met uitgebreide kwaliteitsbeoordelingen, waaronder regelmatige inspecties van productiefaciliteiten en audits.

De productontwikkeling verloopt volgens een strikt kwaliteitsbeheersysteem met vaste methoden en processen in overeenstemming met de Medical Device Regulation (MDR)

Waarom kiezen voor Embra?

 • Sterke focus op duurzaamheid
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder gebruik van grondstoffen
 • Gebruik van Biobased en hernieuwbare materialen
 • Levenscyclusanalyse (LCA)
 • Beheer van CO-2 uitstoot
 • Innovatieve productontwikkeling

 

Continue ontwikkeling
Bij Evercare Medical is men voortdurend bezig met de ontwikkeling van duurzame producten en het uitbreiden van het Embra assortiment. We streven ernaar om onze producten steeds milieuvriendelijke te maken en tegelijkertijd de hoogste kwaliteit te behouden. Door voortdurend te innoveren en te verbeteren, blijft Evercare Medical het assortiment uitbreiden met producten die voldoen aan de groeiende behoeften van onze klanten en die bijdragen aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

 

Het huidige Embra-assortiment

Embra
Embra proceed onderzoekshandschoenen
Embra non-woven swabs
Embra Bosco green apron
Embra shoe cover
Embra afvalzak

 

Meer informatie
Voor meer informatie over één van onze eigen merken, klikt u op onderstaande buttons.

 

 

Neemt u liever contact met ons op? Klik dan op ‘Contactformulier’ en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook kunt u uiteraard direct mailen of bellen naar onderstaande contactgegevens.

 

 

 

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta