Menu

FFP2

FFP2 masker

Wordt uw verplegend personeel al voldoende beschermd?

Afgelopen vrijdag, 22 januari, sprak het Outbreak Management Team (OMT) over de mogelijkheden om het zorgpersoneel te voorzien van beter beschermende mondmaskers. Diverse zorgvakbonden zoals CNV, FNU, NU’91 en V&VN, hadden hiervoor een verzoek ingediend. Ze vinden dat medewerkers uit de sector standaard gebruik moeten kunnen maken van FFP2-maskers. Op dit moment worden FFP2-maskers door het RIVM uitsluitend aangeraden voor “hoog-risicobehandelingen” bij coronapatiënten en mensen waarbij het virus wordt vermoed. Op 25 januari maakte het OMT bekend dat zij niet adviseren om RIVM-richtlijnen aan te passen.

Volgens de vakbond V&VN, heeft het OMT gekeken vanuit microbiologisch perspectief en niet naar de verpleegkundige en verzorgende praktijk. Dat doen zij zelf wel in hun leidraad, die meteen in werking is getreden. Zij stellen vanuit professionele afweging: “handel vanuit voorzorg en gebruik FFP2-maskers”. (Bron: https://www.venvn.nl/nieuws/preventief-gebruik-ffp2-masker-vanaf-nu-de-norm/)

FFP2 mondmaskers vs. Chirurgisch mondmasker

FFP2-mondmaskers, zijn persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermen de gebruiker tegen het inademen van schadelijke stoffen en virussen die via de lucht verspreid kunnen worden. De FFP-klasse geeft aan hoe goed het masker filtert bij het inademen van schadelijke stoffen of virussen. Voor FFP2 geldt dat minimaal 94% van de deeltjes wordt tegengehouden. Een chirurgisch mondmasker, is een medisch hulpmiddel tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten. Ze beschermen de patiënt of client tegen micro-organismen die van de zorgverlener af komen. Deze mondmaskers zijn minder effectief doordat zij niet goed aansluiten op het gezicht van de gebruiker. De kans op besmetting met een virus is hierdoor dus groter.

Voor u uitgelicht;

Ademhalingsmasker FFP2

Ademhalingsmasker FFP2 zonder ventiel met headstrap
(20 stuks)

Het ademhalingsmasker FFP2 zonder ventiel met headstrap, is een halfgelaatsmasker dat de kin, neus en mond beschermt. Het biedt voldoende barrière om de directe transmissie van aerosolen en respiratoire druppeltjes te minimaliseren. FFP2 maskers hebben een efficiëntie van minimaal 94% en de zijkantlekkage mag niet meer zijn dan 8%.

  • Samengesteld uit 75% non-woven stof en 25% melt-blown stof.
  • Beschikt over een neusklem, hoofdband en verstelbare gesp.
  • Voldoet aan Annex II (EHSR), PPE Regulation (EU) 2016/425
  • Zo ontworpen dat er minder condensvorming optreedt wanneer het masker wordt gedragen in combinatie met een bril.

 

 

Dutch PPE Solutions FFP2 Masker

Dutch PPE Solutions FFP2 Masker
(25 stuks)

Het Dutch PPE Solutions FFP2 Masker biedt voldoende barrière om de directe transmissie van aerosolen en respiratoire druppeltjes te minimaliseren. FFP2 maskers hebben een efficiëntie van minimaal 94% en de zijkantlekkage mag niet meer zijn dan 8%.

  • Volledig latexvrij, waardoor mensen met een latexallergie het masker veilig kunnen dragen.
  • Zo ontworpen dat er minder condensvorming optreedt wanneer het masker wordt gedragen in combinatie met een bril.
  • Meer draagcomfort dankzij de lage ademweerstand. Dit is bij het verrichten van zware inspanningen een voordeel ten opzicht van vele andere FFP2 maskers.

 

 


Wilt u meer informatie over het FFP2 masker? Dan bent u wellicht geïnteresseerd in één van onze informatieve BLOGS of nieuwsberichten.

 

 

Indien u graag meer informatie wilt ontvangen of specifieke vragen heeft, neem dan contact op met onze afdeling sales support via [email protected] of telefonisch op 0412690461. Zij brengen u graag in contact met onze productspecialisten.

 

 

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta