Menu
0

Maatschappelijk

Maatschappelijk

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is binnen QRS al jaren een begrip. Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan de maatschappij en kwaliteit van leven. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met de effecten op onze werknemers, het milieu en de maatschappij.

Inkoop en keten

Wij definiëren eerlijk zaken doen als het ethisch en integer omgaan met leveranciers en organisaties. Het is voor ons belangrijk om communicatie tussen ons en ketenpartners over duurzame producten en processen te bevorderen. Bij voorkeur wordt er gekeken en samengewerkt met lokale partners. Daarnaast vinden wij het belangrijk te weten hoe een product tot stand komt, hoe milieuvriendelijk dat product is, of het recyclebaar is en hoe het wordt vervoerd en opgeslagen.

Milieubeleid

Binnen QRS zijn wij ons bewust van de verantwoordelijkheid voor de zorg van een schoon en gezond milieu. Wij zijn leverancier aan zorg verlenende instellingen en van daar uit beschouwen we het zoveel mogelijk ontzien van het milieu als gevolg van onze bedrijfsactiviteiten als een belangrijke doelstelling.

Het pand van QRS dat in 2012 is gebouwd, staat in het teken van duurzaamheid. Dit komt terug in de diverse keuzes die zijn gemaakt zoals o.a. de locatie die goed bereikbaar is, het gebruik van aluminium kozijnen (recyclebaar) en een lucht warmte terugwin-installatie (vrij van gas).

Ook op het gebied van transport onderneemt QRS duurzaam. Er worden afspraken gemaakt met vervoerders om, zoveel als mogelijk, producten te vervoeren via een duurzaam transportmiddel om de hoeveelheid CO2 uitstoot te beperken. Bij de keuze van onze logistieke partner voor opslag en distributie van onze goederen is daarom ook sterk gekeken naar de MVO inspanningen.

Omgevingsbeleid

Tevens streven wij ernaar om de lokale gemeenschap te betrekken bij de activiteiten om op deze manier een bijdrage te leveren aan economische en/of sociale ontwikkeling. QRS doet dit door o.a. personeel uit de omgeving aan te nemen, het aanbieden van stageplaatsen en sponsoren van goede doelen. Binnen QRS zijn wij zowel ISO 9001 als ISO 14001 gecertificeerd.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--
Bestel nog voor €--,-- en de verzending is gratis

Taal & Valuta