Menu

Maatschappelijk

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Hart voor de zorg en onze omgeving, dat is wat we binnen QRS belangrijk vinden. Zo streeft QRS o.a. naar het verbeteren van het resultaat voor de patiënt en het verlagen van de totale zorgkosten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), is binnen QRS al jarenlang een begrip. Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan de maatschappij en kwaliteit van leven. We houden hiermee zoveel mogelijk rekening met de effecten op onze werknemers, het milieu en de maatschappij.

Zo dragen wij bij aan de maatschappij

Inkoop en keten
Wij definiëren eerlijk zaken doen als het ethisch en integer omgaan met leveranciers en organisaties. Het is voor ons belangrijk om communicatie tussen ons en ketenpartners over duurzame producten en processen te bevorderen. Bij voorkeur wordt er gekeken en samengewerkt met lokale partners. Daarnaast vinden wij het belangrijk te weten hoe een product tot stand komt, hoe milieuvriendelijk dit product is, of het recyclebaar is en hoe het wordt vervoerd en opgeslagen.

Als onderdeel van de Asker Healthcare Group, waarbij duurzaamheid centraal staat in de bedrijfsvoering en wordt beschouwd als essentieel voor gezonde en houdbare groei, beschikken wij over een reeks private label producten van Evercare Medical. Voor deze producten maken wij gebruik van een levenscyclusanalyse waardoor we een duidelijk beeld krijgen van de totale impact van een product op het milieu. Deze artikelen voldoen minimaal aan onderstaande criteria:

  • Reductie van CO2 (20-30% minder) door lichter materiaal of minder gebruik van grondstof in onze aangeboden producten;
  • Meer dan 50% bio-based materiaal, met overstap van fossiel naar bio-based of andere herbruikbare bron;
  • Minimaal 70% van het materiaal is afkomstig uit hernieuwbare bronnen;
    • Deze norm geldt ook voor onze eerstelijnsverpakkingsmaterialen.

Onze dozen zijn namelijk volledig gemaakt uit FSC papier/karton en Testliner, gerecycled materiaal. Dit betekent dat de dozen die we gebruiken, voor minimaal 90% bestaan uit gerecycled materiaal. Bovendien wordt het ‘vulmateriaal’ gemaakt van biologisch afbreekbare plastic luchtkussentjes om milieubelasting door verzendmateriaal te beperken.

Op het gebied van transport vragen we onze vervoerders bijvoorbeeld om de producten te verplaatsen met moderne schepen of schepen die langzamer varen. Hierdoor wordt de hoeveelheid CO2-uitstoot zo veel mogelijk beperkt.

Logistiek en milieubeleid
Uiteraard focussen wij niet alleen op de producten zelf, maar ook op de duurzaamheid van onze logistieke activiteiten. Sinds 2022 is ons logistieke centrum in Nederland gevestigd in een duurzaam pand in Eindhoven. Zo maakt ons logistieke centrum aanspraak op een BREEAM ‘Very Good’ certificering. De maatregen die hiervoor zorgen zijn de volgende:

  • Rond de 7200 zonnepanelen;
  • Airfilters die aan het plafond hangen en fijnstof vermindert met 60-80%;
  • Bedrijfsafval wordt gescheiden in 5 aparte afvalgroepen;
  • Inpakken volgens een ERP systeem waar advies gegeven wordt over de verpakking zodat er zo min mogelijk lucht en vulmateriaal verstuurd wordt. Ook de verpakking zelf, is recyclebaar.

Onze dozen zijn namelijk volledig gemaakt uit FSC papier/karton en Testliner, gerecycled materiaal. Dit betekent dat de dozen die we gebruiken, voor minimaal 90% bestaan uit gerecycled materiaal. Bovendien wordt het ‘vulmateriaal’ gemaakt van biologisch afbreekbare plastic luchtkussentjes om milieubelasting door verzendmateriaal te beperken.

Op het gebied van transport vragen we onze vervoerders om de producten te verplaatsen met moderne schepen of schepen die langzamer varen. Hierdoor wordt de hoeveelheid CO2-uitstoot zo veel mogelijk beperkt.

Flight Forum 1500

Omgevingsbeleid
Tenslotte streven wij ernaar om de lokale gemeenschap te betrekken bij de activiteiten om op deze manier een bijdrage te leveren aan economische en/of sociale ontwikkeling. QRS doet dit door o.a. personeel uit de omgeving aan te nemen, het aanbieden van stageplaatsen en sponsoren van goede doelen.

Binnen QRS zijn we in het bezit van een ISO 9001, ISO 14001 en is in 2021 ons MVO certificaat weer verlengd tot 2024. Verder voldoet QRS aan de normen voor Trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en zijn we hiervoor gecertificeerd. Dit is tevens het hoogst haalbare niveau. Kijk voor meer informatie op onze pagina 'certificaten'.

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta