Menu

CSR Audit team

 

Verbeterde omstandigheden in de waardeketen door
lokale aanwezigheid en lange-termijn verbintenissen

Binnen de Asker Healthcare Group, waarvan QRS onderdeel is, staat het bevorderen van een eerlijke en duurzame waardeketen centraal. In onderstaande interview, afgenomen door Asker, delen we graag onze werkwijze met betrekking tot onze eigen merken om gunstige omstandigheden door de gehele waardeketen te waarborgen.

In verschillende landen zijn wetten ingevoerd om ondermaatse arbeidsomstandigheden en milieuschade aan te pakken. Helaas is de handhaving van deze wetten niet consistent. Daarom heeft Asker haar eigen auditafdeling opgezet in China, India en Maleisië om naleving bij externe fabrikanten te waarborgen.

Onze afdeling voert routinematige bezoeken en audits uit, inclusief onaangekondigde inspecties, om te controleren of externe fabrikanten voldoen aan de eisen van Asker. Sinds de oprichting van het kantoor in Shanghai in 2012 zijn er meer dan 225 audits uitgevoerd, wat heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de gezondheid en veiligheid van werknemers, redelijke werktijden en de implementatie van robuuste systemen om ervoor te zorgen dat externe fabrikanten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nakomen. Allen Fang, Manager Duurzaamheid Leveranciers, maakt sinds 2013 deel uit van de auditafdeling van Asker en heeft in de loop der jaren veel kennis opgebouwd.

Wat is het belangrijkste om te overwegen bij het plannen van een audit?
Het is van vitaal belang dat onze audits effectief zijn. We volgen internationaal erkende normen en stemmen elke audit af op de specifieke risico's van de faciliteit of locatie die wordt geauditeerd. Ons team is getraind in het uitvoeren van audits volgens SA8000 en is verantwoordelijk voor het correct uitvoeren, opvolgen en indien nodig escaleren van alle audits.

Wat zijn de grootste uitdagingen?
We moeten voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe of gewijzigde wetten en regelgeving. Soms zijn externe fabrikanten niet volledig transparant en verbergen ze informatie over werktijden of de echte toeleveringsketen. Tussen audits besteden we veel tijd aan het zorgen dat zij actie ondernemen om de door ons geïdentificeerde problemen aan te pakken.

Kunt u een voorbeeld geven van een audit waarbij u problemen hebt gevonden en de leverancier vervolgens verbeteringen heeft aangebracht?
We hebben bijvoorbeeld een audit uitgevoerd in Pakistan waarbij een externe fabrikant een vier verdiepingen tellend gebouw had met slechts één nooduitgang voor evacuatie. We hebben voorgesteld om een buitentrap te installeren, wat ze hebben gedaan tegen ons volgende bezoek. Een ander voorbeeld is een Chinese fabrikant die een fulltime specialist in dienst heeft genomen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid (EHS) als direct gevolg van slechte bevindingen in onze audit. Tijdens een audit in Taiwan ontdekten we dat buitenlandse werknemers uit Indonesië wervingskosten hadden betaald aan de externe fabrikant om daar te worden tewerkgesteld. Deze kosten zijn vergoed aan de werknemers.

Wanneer wist u dat u wilde werken met mensenrechten en bedrijfsethiek?
Mijn interesse werd tien jaar geleden gewekt tijdens mijn eerste reis naar Maleisië, waar ik schokkende arbeidsomstandigheden zag. Ik zag daar 30-40 migrantenarbeiders die samengepropt zaten in een kleine slaapzaal zonder toegang tot hun paspoorten. Ik voelde dat er aanzienlijke kansen waren om bij te dragen aan verandering, en hoewel het tijd kost, vinden er verbeteringen plaats. In de afgelopen acht jaar hebben enorme veranderingen plaatsgevonden.

Het hebben van medewerkers ter plaatse in Azië biedt ons aanzienlijke voordelen voor het monitoren en implementeren van sociale normen bij externe fabrikanten van Asker:

  • Zorgt voor diepgaande monitoring door lokale kennis van cultuur en omstandigheden.
  • Maakt snelle lokale ondersteuning, training en directe communicatie mogelijk.
  • Verlaagt taalbarrières.
  • Vergemakkelijkt concrete ondersteuning bij het implementeren en naleven van sociale normen, evenals continu toegang tot expertise.
  • Maakt continue monitoring mogelijk.

Ons team voor audits bij externe fabricage:

Allen Fang (in dienst sinds 2013)
Supplier Sustainability Manager

Gecertificeerd:

  • SA8000 Lead Auditor;
  • ISO14001 & 45001 Lead Auditor;
  • ISO14064 & 14067.

 

Shell Xu (in dienst sinds 2016)
Head of Admin & CSR Auditor

Gecertificeerd:

  • SA8000 Auditor;
  • ISO 14001 & 45001 Lead Auditor.

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta