Menu
27Dec2021
De 10 meest populaire producten in 2021

De 10 meest populaire producten in 2021

Door: Team QRSReacties: 0

Eind 2020 schreven we over een welbewogen jaar waarin COVID-19 de gehele wereld op zijn kop zette. We schreven dit vol goede moed en hoop voor het nieuwe jaar. Helaas is ook 2021 een jaar waarin COVID-19 nog altijd prominent aanwezig was. Opnieuw staat de zorg onder druk en zijn de besmettingscijfers veel te hoog.

Vanuit QRS, als leverancier en specialist op het gebied van medische hulpmiddelen, proberen we toch zo positief mogelijk naar het afgelopen jaar te kijken. Een jaar waarin we als organisatie, ondanks alle negatieve gevolgen van COVID-19, opnieuw veel hebben kunnen betekenen voor de Nederlandse zorg. We hebben met name ziekenhuizen, GGD’s en privéklinieken kunnen voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen en injectie- en optreknaalden waar veel vraag naar was. Hierbij hebben we intensief samengewerkt met onze klanten en leveranciers. Dit om iedereen zoveel mogelijk te kunnen voorzien van de juiste en benodigde producten. Uiteraard van hoge kwaliteit en tegen een eerlijke prijs.

Niet geheel verassend dan ook dat in de top 10 van meest populaire producten veel COVID-19 gerelateerde producten naar voren komen. Onderstaand benoemen we deze in combinatie met de voordelen van het product voor de eindgebruiker.

1. BD Venflon Pro Safety perifere IV veiligheidskatheter

De BD Venflon pro safety perifere IV veiligheidskatheter, ook wel infuusnaald genoemd, is ontwikkelt om het risico op onvoorziene bloedspatten en prikaccidenten tot een minimum te beperken. Door middel van een speciaal veiligheidsmechanisme, zorgt bij het terugtrekken van de naald, het witte beschermkapje ervoor dat er geen kans is op een prikaccident. De naalden zijn gemaakt van hoogwaardig chirurgisch staal, zijn voorzien van de bekende vleugels, hebben een ergonomische greep en worden geleverd met een bijspuitpunt. Het artikel is per stuk steriel verpakt, voor éénmalig gebruik en in diverse varianten verkrijgbaar.

 

BD Venflon Pro Safety perifere IV veiligheidskatheter

Voordelen voor de gebruiker

 • Verbeterde bescherming van de naaldpunt (volledig ingekapseld);
 • Betrouwbare insertie-eigenschappen;
 • Ergonomisch ontworpen voor tal van gebruikstechnieken en voor een eenvoudige insertie;
 • Gemakkelijke penetratie (broze venen);
 • Met bekroond design voor beste klinische praktijk;
 • Geleverd met bijspuitpunt.

 

 


2. Evercare chirurgisch masker type IIR oorlussen wit (50 stuks)

Het chirurgische masker type IIR met oorlussen is een masker voor eenmalig gebruik. Een 3-laags mondmasker van hoge kwaliteit. De bacteriële filtratie-efficiëntie (BFE)>98%. Het masker voldoet aan de gestelde normen en wordt verkocht per 50 stuks. Evercare is een vertrouwd, eigen merk van onze overkoepelende organisatie, de Asker Healthcare Group. Ook bieden wij van ditzelfde merk het chirurgisch masker type IIR met knooplinten.

 

Evercare chirurgisch masker type IIR oorlussen wit (50 stuks)

Voordelen voor de gebruiker

 • Helpt de drager te beschermen tegen blootstelling aan bloed en/of lichaamsvloeistoffen van de patiënt of de werkomgeving;
 • Goede pasvorm en voldoet aan de gestelde kwaliteitsnormen;
 • Biedt een barrière om directe overdracht van besmettelijke stoffen tussen personeel en patiënt te minimaliseren;
 • Gemakkelijke penetratie (broze venen);
 • Zowel patiënt als zorgprofessional kunnen het gebruiken.

 

 

 


3. 3M Tegaderm IV infuuspleister

De BD Venflon pro safety perifere IV veiligheidskatheter, ook wel infuusnaald genoemd, is ontwikkelt om het risico op onvoorziene bloedspatten en prikaccidenten tot een minimum te beperken. Door middel van een speciaal veiligheidsmechanisme, zorgt bij het terugtrekken van de naald, het witte beschermkapje ervoor dat er geen kans is op een prikaccident. De naalden zijn gemaakt van hoogwaardig chirurgisch staal, zijn voorzien van de bekende vleugDe Tegaderm IV infuuspleister is een speciale infuuspleister die geschikt is voor de fixatie van perifere IV katheters. De infuuspleister bevat transparant folie waardoor het genezingsproces goed gevolgd wordt en laat geen micro-organismen door. Door het unieke aanbrengframe, is de Tegaderm probleemloos aan te brengen. De inkepingen in het ontwerp zorgen tevens voor een betere afdichting rondom de katheter.

 

3M Tegaderm IV infuuspleister

Voordelen voor de gebruiker

 • De waterdichte, steriele barrière beschermt de insteekplaats tegen externe contaminanten zoals bacteriën, virussen, bloed en lichaamsvloeistoffen;
 • Stabiliseert de katheter om verschuiving tegen te gaan;
 • Gemakkelijk in gebruik door het unieke aanbrengframe wat zorgt dat het verband minder snel aan o.a. handschoenen kleeft;
 • Kan met één hand worden aangebracht;
 • Bevat twee steriele hechtstrips voor extra fixatie.

 

Meer informatie over deze infuuspleisters ontvangen? Neem dan contact op met onze sales support afdeling.

 


4. Evercare Special ondoordringbare isolatiejas met cuff

De Evercare Special ondoordringbare isolatiejas is een comfortabele, vloeistof beschermende jas voor verschillende toepassingen in de gezondheidszorg. Het product is voor éénmalig gebruik en niet-steriel. Evercare is een vertrouwd, eigen merk van onze overkoepelende organisatie, de Asker Healthcare Group.

 

Evercare Special ondoordringbare isolatiejas met cuff

Voordelen voor de gebruiker

 • Helpt de drager te beschermen tegen blootstelling aan bloed en/of lichaamsvloeistoffen van de patiënt of de werkomgeving doordat de isolatiejas is voorzien van een vloeistof ondoorlatende voorkant en mouwen;
 • Manchetten rond de polsen zodat dit goed aansluit;
 • Nek- en tailleband voor de juiste pasvorm;
 • Hoog draagcomfort door het gebruik van lichtgewicht materiaal.

 

 


5. KD-FINE Safety injectienaald

De KD-FINE safety injectienaalden zijn bestemd voor de penetratie van huid en zacht weefsel om een kanaal te bieden voor injecties of het opzuigen van bloed, andere lichaamsvloeistoffen of cellen. De injectienaald beschikt over een beschermingskap waardoor prikaccidenten worden voorkomen. Het veiligheidsmechanisme kan met één hand worden bediend. De naald wordt vaak gebruikt als optreknaald voor het opzuigen van vloeistof uit een flesje of ampul en is voor éénmalig gebruik. Ook bieden wij van ditzelfde merk de KD-FINE injectienaalden.

 

KD-FINE Safety injectienaald

Voordelen voor de gebruiker

 • Duidelijk hoorbare klik wat aangeeft dat het veiligheidssysteem geactiveerd is;
 • Gemakkelijk in gebruik en beschermt tegen verwondingen door de naald;
 • Verkrijgbaar in diverse soorten, in lange en korte slijping, met normale wand, dunne wand en extra dunne wand;
 • Het product is PVC- DEHP- en latexvrij.

 

 


6. Curas Hygiëne Pulp disposable nierbekkens

De disposable nierbekkens worden gebruikt voor diverse toepassingen zoals het opvangen van verschillende lichaamsvochten, voor het opleggen van instrumenten, gebruikt verband of bijvoorbeeld een kunstgebit. Hygiëne Pulp producten zijn voor eenmalig gebruik, bieden extra comfort en veiligheid aan zowel de patiënt als het personeel. Ze verbeteren de zorgstandaard en helpen de kans op infectie te elimineren. Daarnaast zijn deze nierbekkens, en alle Hygiëne Pulp materialen van Curas biologisch afbreekbaar en gemaakt van gerecycleerd papier zonder toegevoegde kleurstoffen.

 

Curas Hygiëne Pulp disposable nierbekkens

Voordelen voor de gebruiker

 • Vocht- en waterbestendig;
 • Makkelijk op te slaan, zijn stapelbaar en nemen weinig ruimte in beslag;
 • Te gebruiken in combinatie met de verpulveraar;
 • Milieuvriendelijk;
 • Verhoogd het gemakt voor verplegend personeel en helpt infecties te voorkomen.

 

 

 


7. Dutch PPE Solutions FFP2 masker

Het FFP2 gezichtsmasker van Dutch PPE Solutions is het eerste FFP2 masker dat geheel in Nederland wordt geproduceerd. Het masker biedt voldoende barrière om de directe transmissie van aerosolen en respiratoire druppeltjes te minimaliseren. De FFP2 maskers hebben een efficiëntie van minimaal 94% en de zijkantlekkage mag niet meer zijn dan 8%.

 

Dutch PPE Solutions FFP2 masker

Voordelen voor de gebruiker

 • Volledig latexvrij, waardoor mensen met een latexallergie het masker veilig kunnen dragen;
 • Zo ontworpen dat er minder condensvorming optreedt wanneer het masker gedragen wordt in combinatie met een bril;
 • Meer draagcomfort dankzij de lage ademweerstand. Dit is bij het verrichten van zware inspanningen een voordeel ten opzichte van vele andere FFP2 maskers;
 • Voldoet aan alle benodigde eisen die gesteld worden.

 

 

 


8. KD-FINE BLUNT optreknaald zonder filter

De KD-FINE BLUNT optreknaald is speciaal ontworpen om op een veilige manier de voorbereiding van de injectie en het optrekken van de vloeistof, vanaf de bereiding van het geneesmiddel, te kunnen waarborgen. Dankzij de speciale stompe punt is het risico op fragmentatie van rubberen sluitingen gereduceerd. De optreknaalden zijn steriel en éénmalig te gebruiken.

 

KD-FINE BLUNT optreknaald zonder filter

Voordelen voor de gebruiker

 • Stompe optreknaalden zorgen voor meer veiligheid van zowel de verzorger als de patiënt;
 • Snel en gemakkelijk te vullen;
 • Ontworpen voor een veilige overgang van medicatiebereiding tot medicatietoediening;
 • PVD-, DEHP- en Latexvrij.

 

 


9. Selefa Smart Nitrile White handschoenen onsteriel pdv

De Selefa nitril handschoenen zijn onderzoekshandschoenen voor eenmalig gebruik. Het beschermt tegen minimale chemische risico’s en micro-organismen. Door de uitstekende pasvorm zijn ze eenvoudig aan en uit te trekken. Ze zijn zeer geschikt als basis handschoen op afdelingen. Selefa is een vertrouwd, eigen merk van onze overkoepelende organisatie OneMed.

 

Selefa Smart Nitrile White handschoenen onsteriel pdv

Voordelen voor de gebruiker

 • Helpt de drager te beschermen tegen blootstelling aan bloed en/of lichaamsvloeistoffen van de patiënt of de werkomgeving;
 • Goede pasvorm en voldoet aan de gestelde kwaliteitsnormen;
 • Biedt een barrière om directe overdracht van besmettelijke stoffen tussen personeel en patiënt te minimaliseren;
 • Zowel patiënt als zorgprofessional kunnen het gebruiken.

 

 


10. DeRoyal General Purpose Temperature Probe

De Royal General Purpose Temperature Probe wordt gebruikt voor de routinematige controle van de kerntemperatuur van het lichaam, meestal intra-operatief, in de ICU en de PACU. Vaak wordt de plaatsing van de General Purpose Probe rectaal gedaan, maar het kan ook worden gebruikt in de slokdarm.

 

10.	DeRoyal General Purpose Temperature Probe

Voordelen voor de gebruiker

 • Voor routinebewaking van de kernlichaamstemperatuur van de patiënt;
 • Oppervlak met lage wrijving voor eenvoudig inbrengen;
 • Positieve borgconnector voor stevige kabelverbinding;
 • Volledig ingebouwde sensordraden voor betere stabiliteit en hygiëne;
 • Dun flexibel design garandeert optimale patiëntveiligheid;
 • Niet irriterend, niet poreus materiaal voor patiëntveiligheid;
 • Volledig compatibel met de meeste monitors;
 • Vrij van latex en DEHP.

 

 


We hopen u door middel van deze informatieve blog een goed beeld te hebben gegeven van onze 10 meest verkochte producten in 2021.

Wat heeft QRS u te bieden?
Binnen QRS hebben wij een zeer divers en compleet assortiment aan producten. Mocht u het juiste product niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. Het assortiment dat wij online tonen, is slechts een greep uit het gehele assortiment dat wij kunnen aanbieden.

Ook als u graag persoonlijk advies ontvangt of benieuwd bent wat we voor uw organisatie kunnen betekenen, kunt u met ons contact opnemen. Wij staan u graag te woord.

 

 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.