Menu
25Apr2024
Duurzaamheid in de zorg: CortoClinics pioniert met Embra-producten

Duurzaamheid in de zorg: CortoClinics pioniert met Embra-producten

Door: QRS HealthcareReacties: 0

In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer centraal staat in alle aspecten van het bedrijfsleven, is de samenwerking tussen QRS en CortoClinics een voorbeeld van hoe zorginstellingen en leveranciers gezamenlijk streven naar een groenere toekomst.

Monique, hoofd operatiekamer bij CortoClinics, benadrukt het belang van de samenwerking: “Het gebruik van het merk Embra, geleverd door QRS, is een concrete stap in de richting van een duurzamere toekomst voor onze kliniek. Het merk sluit aan bij onze visie op innovatie en duurzaamheid.”.

Embra, de duurzame keuze
Embra, het eigen merk van zusterorganisatie Evercare Medical, staat symbool voor innovatie en duurzaamheid. Embra, afgeleid van het woord ‘embrace’, staat voor een duidelijke engagement om zowel ecologische als sociale duurzaamheid te omarmen. Sinds 2023 heeft CortoClinics gekozen voor diverse Embra-producten, waaronder de Proceed onderzoekshandschoenen, shoe covers, non-woven kompressen en operatiemutsen. Deze producten worden ontwikkeld volgens strenge kwaliteitsnormen met als doel om een aanzienlijke impact op duurzaamheid te realiseren. 

Evercare Medical voert levenscyclusanalyses (LCA) uit om de milieu-impact van Embra-producten te evalueren, van productie tot afvalverwerking. Door het verminderen van CO2-uitstoot, het gebruik van biobased en hernieuwbare materialen, en het minimaliseren van grondstoffen, draagt Embra bij aan een lichtere ecologische voetafdruk.

QRS, toegewijd aan duurzaamheid
Alex van der Putten, managing director QRS Healthcare, benadrukt de hoge focus op duurzaamheid: “Bij QRS geloven we in het leveren van zorgoplossingen die niet alleen effectief zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Het is goed om te zien dat steeds meer klanten, waaronder CortoClinics, een duurzamere keuze maken.”.

Binnen QRS ligt de focus op het aanbieden van een duurzaam productpakket, waarmee we streven naar een wereld waarin gezondheidszorg en duurzaamheid hand in hand gaan.

Klik hier voor meer informatie over het merk Embra, of zusterbedrijf Evercare Medical.

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.