Menu
26Apr2024
QRS bevestigt haar toewijding aan duurzaamheid door ondertekening van Green Deal 3.0

QRS bevestigt haar toewijding aan duurzaamheid door ondertekening van Green Deal 3.0

Door: QRS HealthcareReacties: 0

QRS Healthcare heeft recent de Green Deal 3.0 getekend; “Samen werken aan duurzame zorg”.

De Green Deal
De zorgsector maakt mensen beter, helpt ziekte te voorkomen en biedt mensen een goede kwaliteit van leven. In Nederland is de zorgsector tegelijkertijd verantwoordelijk voor zo’n 7% van de Co2-uitstoot. Ook is 4% van het afval in Nederland en 3% van het grondstoffengebruik afkomstig uit de zorg. Met het leveren van zorg draagt de sector bij aan de klimaatcrisis. De zorgsector werk daarom aan ‘duurzame zorg’ in de Green Deal Samen werken aan Duurzame Zorg.

De Green Deal staat voor zorg met minimale Co2-uitstoot en impact op de leefomgeving, met oog voor hergebruik van grondstoffen en materialen. Hiermee draagt de sector bij aan het beperken van de toenemende zorgvraag en aan de beweging richting passende zorg. Partijen committeren zich aan de volgende 5 doelstellingen voor de periode 2023 tot en met 2026:

  1. Meer inzet op gezondheid;
  2. Vergroten van de bewustwording en kennis over duurzame zorg;
  3. 55% minder directe CO2-uitstoot in 2030 en klimaatneutraal in 2050;
  4. 50% minder primair grondstoffengebruik in 2030 ten opzichte van 2016 en circulaire zorg in 2050;
  5. Verminderen van de milieubelasting van medicatie(gebruik).


Deze informatie is afkomstig van
greendeals.nl.

Hoe draagt QRS bij aan de Green Deal?
QRS omarmt een duurzame toekomst door het ondertekenen van de Green Deal 3.0, een ambitieus initiatief gericht op het bevorderen van duurzame zorg. Als vooraanstaande speler in de gezondheidszorg heeft QRS zich gecommitteerd aan concrete maatregelen ter bescherming van zowel de menselijke gezondheid als het milieu.

Wij streven ernaar om een veilige en aantrekkelijke werkomgeving te creëren en garanderen dat onze producten onder eerlijke omstandigheden worden geproduceerd en geleverd. In nauwe samenwerking met onze leveranciers hanteren we strenge productiestandaarden die voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. Daarnaast stimuleren we een gezonde levensstijl onder onze medewerkers door middel van diverse initiatieven zoals sportevenementen, gratis fruitverstrekking en een premievrij pensioen.

Bovendien vergroten we het bewustzijn over duurzaamheid binnen en buiten de organisatie door educatieve programma’s en trainingen. Door middel van masterclasses, online cursussen en samenwerkingen met leveranciers en klanten integreert QRS duurzaamheidsprincipes in al haar activiteiten, met als doel de impact op het milieu te verminderen en een positieve verandering teweeg te brengen.

Innovatie, Impact en Verandering
Moederbedrijf Asker Healthcare Group heeft in 2023 een Platinum-beoordeling ontvangen van EcoVadis, de wereldwijd meest vertrouwde aanbieder van onafhankelijke duurzaamheidsbeoordelingen. Deze erkenning plaatst Asker in de top 1 procent van meer dan 100.000 bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld, en bevestigt onze toewijding aan duurzaamheid.

QRS investeert ook actief in groene energie, energiebesparende maatregelen en duurzaam transport om haar CO2-voetafdruk te minimaliseren. Ons ultramoderne distributiecentrum in Eindhoven dient als voorbeeld van duurzame logistiek, terwijl strategische samenwerkingen met vooraanstaande transportbedrijven zoals Vos Logistics bijdragen aan klimaatneutrale distributienetwerken.

Daarnaast passen we de principes van de R-ladder toe om een circulaire economie te bevorderen. Ons benchmarkmerk Embra vertegenwoordigt de meest ambitieuze duurzaamheidsnormen binnen onze organisatie en bevordert producten met een lagere milieu-impact. Zo wordt ons eerste product binnen de Embra-productlijn geproduceerd met een innovatieve grondstof die helpt de uithardingstemperatuur van de handschoen te verlagen, waardoor het totale energieverbruik in de productiefase wordt verminderd en de CO2-uitstoot per handschoen met wel 27% wordt verminderd. Door hergebruik van materialen en vermindering van afval draagt QRS bij aan een meer duurzame toekomst.

Met deze inspanningen tonen we onze toewijding aan duurzame ontwikkeling en vervullen we onze rol als voorloper in de overgang naar een groenere, gezondere wereld. Klik hier voor meer informatie binnen QRS over duurzaamheid.

 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.