Menu
10Oct2022
Lancering Embra - producten met een kleinere ecologische voetafdruk

Lancering Embra - producten met een kleinere ecologische voetafdruk

Door: Team QRSReacties: 0

Samen met onze leverancier Evercare Medical, introduceren wij het nieuwe merk Embra - medische hulpmiddelen met aandacht voor zowel de natuur als de patiënt. Het eerste product dat wordt gelanceerd is de Embra Proceed Handschoen, die de CO2-uitstoot met 27%* per handschoen vermindert.

Medische disposables nemen een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot in de wereldwijde gezondheidszorg voor hun rekening. Als toonaangevende leverancier van medische producten wil Evercare Medical de verandering naar een duurzamere gezondheidszorg stimuleren. Om dit te bereiken wordt een nieuw merk geïntroduceerd: Embra. 

Embra-producten worden ontwikkeld om naast uitgebreide kwaliteitseisen een aanzienlijke impact op duurzaamheid te realiseren. De producten laten een kleinere ecologische voetafdruk achter en zorgen voor zowel de natuur als de patiënt. Dit is mogelijk omdat elk Embra-product een lagere CO2-uitstoot heeft, minder grondstoffen gebruikt of ervoor zorgt dat een bepaald percentage van de gebruikte materialen bio-based, hernieuwbaar of herbruikbaar is.

Handschoenen zijn een van de meest gebruikte medische disposables en maken een groot deel uit van de ecologische voetafdruk binnen de gezondheidszorg. Aangezien Embra de ambitie heeft om daadwerkelijk een verschil te maken in de Europese gezondheidszorg, is het eerste product dat wordt ontwikkeld en gelanceerd Embra Proceed. 

Embra Proceed
Embra Proceed is een lichtgewicht onderzoeks- en beschermingshandschoen voor eenmalig gebruik. De handschoen is gemaakt van een nieuwe samenstelling op basis van nitril, die de CO2-impact effectief verlaagt. Dankzij de innovatieve grondstof is het totale energieverbruik in de productiefase met 55% gedaald. Dit vermindert de CO2-uitstoot met 27% per handschoen. 

De handschoen wordt geproduceerd met een technologie die het niveau van chemische additieven vermindert. Dit draagt bij tot een huidvriendelijkere handschoen. De handschoen is licht van gewicht terwijl de prestaties van de handschoen behouden blijven. Een lichtere handschoen maakt het mogelijk om meer handschoenen per dispenser te verpakken en zo kartonafval, water, brandstof en opslagruimte te verminderen. De Embra Proceed handschoen is vrij van latex, poeder en ftalaten, waardoor ze allergievriendelijk is en geschikt voor de farmacie, reiniging en ontsmetting van oppervlakken, bescherming tegen infecties en basisprocedures en -afdelingen. 

In de komende jaren zullen verschillende Embra-producten worden gelanceerd. Elk product wordt zorgvuldig ontwikkeld om een verminderde CO2-uitstoot te bereiken. Het merk Embra en de Embra Proceed handschoen worden gelanceerd door Evercare Medical. Andere merken van Evercare Medical zijn Evercare en SELEFA.

Ga voor meer informatie over Embra en Evercare Medical naar https://www.evercare-medical.com/

*zoals geverifieerd door derde partij gecertificeerde levenscyclusanalyse (LCA)
 
 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.