Menu
10Jun2021
QRS Healthcare in België onderdeel geworden van het internationale Asker

QRS Healthcare in België onderdeel geworden van het internationale Asker

Door: Team QRSReacties: 0

Asker verstevigt positie in Benelux door overname van QRS Healthcare

De ondernemende medische groothandel QRS Healthcare in België bundelt haar krachten samen met het internationale Asker in de zorgmarkt. De Europese distributeur van medische hulpmiddelen neemt de medische disposables en medische apparatuur over van het huidige QRS Healthcare en gaat verder onder de naam QRS Belgium. Hiermee zal QRS zich in België voornamelijk richten op de ziekenhuis- en thuiszorgmarkt.

Klanten krijgen hierdoor toegang tot het wereldwijde netwerk van leveranciers van Asker. Verder zullen zij weinig van de overgang merken. Zij blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening.

Samen naar één professionele internationale organisatie
Mark van de Camp, new business en development director bij Asker; “De toevoeging van de Belgische markt is een geweldige sprong voorwaarts en past binnen onze groeiambities voor de Benelux. Samen bouwen we een sterk merk waarbij we gebruik maken van de voordelen van internationale schaalgrootte voor de Belgische markt. Met deze toevoeging kunnen we bijdragen aan het verlenen van de juiste zorg en daarnaast de zorg betaalbaar houden. Vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid richt Asker zich op het verbeteren van zorguitkomsten tegen lagere integrale kosten.”

De Asker Healthcare Group met het hoofdkantoor in Zweden timmert hard aan de weg en heeft recent diverse overnames afgerond. In Zwitserland is het bedrijf SMEDICO onlangs onderdeel geworden van de Asker Healthcare Group, in Noorwegen Gymo AS, in Nederland FysioSupplies en in Duitsland zijn dit DIASHOP en Evivamed. Mark van de Camp is blij met deze overnames. “Dit versterkt onze positie wereldwijd en geeft ons nieuwe mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorgwereld.”.

Mooie mijlpaal
Asker is op dit moment al een vertrouwde speler op de Europese markt, waaronder ook de Nederlandse zorgmarkt. “Als QRS Belgium kunnen we met hun kennis en ervaring en de internationale schaalgrote de ontwikkeling in België versnellen. In België willen we binnen de zorgsector uitgroeien tot een vertrouwde partner binnen de ziekenhuis- en thuiszorgmarkt. Door het aanbieden van totaaloplossingen voor specifieke domeinen en het meedenken met de klant, kunnen we dit realiseren.”, aldus Jurgen Struylaart, business manager voor QRS Belgium. Het ultieme doel dat hij wil behalen? “Een ziekenhuis moet bij de aanschaf van medische producten uit kunnen gaan van een totaaloplossing, deze kunnen wij nu bieden.”

Gezond doorgroeien
Ook in België bestaat de ambitie om op een gezonde manier te groeien. “Dit door de toevoeging van onze eigen en exclusieve merken aan het productportfolio en het team uit te breiden door mogelijke overnames binnen België. De komst van de sterke moederorganisatie geeft ons de ruimte om dit te realiseren. Voor ons is een volgend mooi hoofdstuk begonnen.” aldus een trotse Jurgen Struylaart.

QRS Healthcare in België onderdeel internationale OneMed

Foto: Mark van de Camp (rechts), new business en development director bij Asker en Jurgen Struylaart, business manager QRS Belgium, in het moderne logistieke centrum van QRS Nederland in Eindhoven na de ondertekening van de overname van QRS Healthcare België.

 

 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.