Menu
07Jan2021
QRS start met de verkoop van Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers

QRS start met de verkoop van Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers

Door: Team QRSReacties: 0

QRS heeft met Dutch PPE Solutions een contract afgesloten voor de verkoop van Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers aan de zorg. Dit is het eerste FFP2 gezichtsmasker dat geheel in Nederland geproduceerd wordt. Uit de huidige COVID-19 pandemie is gebleken hoe belangrijk het is onszelf te kunnen voorzien in de eigen behoeften en niet afhankelijk te zijn van leveringen uit het buitenland. Met name op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Distributiepartner voor de zorg
QRS gaat per ingang van januari 2021 de Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers aanbieden aan zorgprofessionals zoals ziekenhuizen, ambulancediensten, zelfstandige behandelcentra en overige zorginstellingen.

Het ontstaan van Dutch PPE Solutions
Dutch PPE Solutions is een joint venture van VDL Groep en Koninklijke DSM. Onder deze naam gaan ze kwalitatief hoogwaardige medische gezichtsmaskers maken en voor het eerst filtermateriaal produceren in Nederland. Beide bedrijven hebben miljoenen geïnvesteerd in de aanschaf van machines en het bouwen van een productielocatie voor meltblown polypropyleen, en in de productie van gezichtsmaskers. Het bedrijf produceert de mondmaskers in Helmond en vanaf april 2021 meltblown in Geleen.

Duurzaam produceren
Net als voor QRS, is duurzaamheid ook belangrijk voor Dutch PPE Solutions. Zij streven ernaar de groeiende afvalberg van gebruikte gezichtsmaskers terug te dringen en onderzoeken gedurende de productontwikkeling in hoeverre circulair afbreekbare materialen kunnen worden gebruikt. Een mooi uitgangspunt om op deze manier duurzame producten te mogen leveren.

Binnen handbereik
De huidige COVID-19 pandemie heeft laten zien hoe belangrijk het is om onszelf te kunnen voorzien in de eigen behoeften en niet afhankelijk te zijn van leveringen uit het buitenland. Daarnaast zorgt productie in eigen land voor meer voordelen zoals een vermindering van transportkosten, inzicht in het productieproces en korte levertijden.

Voor meer informatie over dit product en de verkoop ervan, verwijzen wij u naar de productpagina van de Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers. Indien u graag meer informatie wilt ontvangen of specifieke vragen heeft, neem dan contact op met onze afdeling sales support via [email protected] of telefonisch op 088 - 73 05 800. Zij brengen u graag in contact met onze productspecialisten.

 

 

 

 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.