Menu
02Jul2021
Stöpler versterkt haar positie in de zorgmarkt door samengaan met Asker

Stöpler versterkt haar positie in de zorgmarkt door samengaan met Asker

Door: Elsemieke van LoonReacties: 0

Medisch assortiment verder uitbouwen onder vlag van internationale Asker

Per 1 juli is Stöpler, leverancier en kennispartner op het gebied van specialistische medische apparatuur, instrumenten en verbruiksartikelen voor m.n. ziekenhuizen, onderdeel geworden van het internationale Asker. Door deze bundeling van krachten versterken de organisaties hun posities op het gebied van medische assortimenten voor zorginstellingen in Nederland, België en Luxemburg.

“Met de sterke merken die Stöpler levert, het ondernemerschap en hun innovatieve kracht verwelkomen we een voorname speler in de branche bij onze organisatie.” aldus een trotse Pieter-Jan Jongeling, Business Area Director West, bij Asker over deze overname. Het is dit jaar de vierde partij die zich aansluit bij de moederorganisatie. Eerder, in november 2019, sloot QRS al aan met een uitgebreid assortiment aan medische gebruiks- en verbruiksmiddelen en apparatuur voor de zorgprofessional.

Wereldwijde merken
Als nieuw onderdeel van Asker, Europees leverancier van medische hulpmiddelen, zet Stöpler een belangrijke volgende stap in haar ruim 116 jarige bestaansgeschiedenis. De samenwerking met de wereldwijde fabrikanten van de vooraanstaande merken die Stöpler distribueert, zoals Karl Storz, Ansell en Trumpf, zal zich dankzij deze stap verder toespitsen op uitbouw van hun posities. Met het creëren van een productportfolio van topklasse en het leveren van eersteklas dienstverlening aan klanten. Bart van Liebergen, managing director bij Stöpler, is zeer content: “Het samengaan is een grote stap voorwaarts. We kunnen zo van nog grotere betekenis zijn voor onze klanten, leveranciers en onze eigen mensen. Door onze krachten met Asker en daarbinnen specifiek met QRS te bundelen, kunnen we nog meer waarde en mogelijkheden toevoegen voor de zorgmarkt.”

Internationale stap
Stöpler biedt totaaloplossingen voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen met een breed pakket aan producten en gerelateerde diensten. Met advies, levering en onderhoud voor vrijwel alle medische specialismen, zoals anesthesie, urologie, chirurgie, kno, endoscopie en orthopedie. De naam blijft onder de vlag van Asker als eigen label bestaan. Zorginstellingen blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening, maar kunnen nu door Stöpler worden ondersteund met een groter en breder assortiment uit het wereldwijde netwerk van leveranciers van Asker. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel, anders dan dat ze zich verder kunnen ontwikkelen binnen Asker. Ook blijven de huidige locaties in stand. Stöpler heeft 100 medewerkers met locaties in Utrecht, Brussel en Luxemburg.

Groeiambities
“Marktleider Stöpler is een gedreven organisatie met een lange historie en heeft een grote expertise in huis.” aldus Mark van de Camp, oprichter van QRS en Business Development/M&A bij Asker. “Het verder samengaan met Stöpler past volledig bij onze groeiambities in de Benelux. De samenwerking zal ons sterker maken. De klantgerichtheid die de organisaties kenmerkt en de persoonlijke aandacht en professionaliteit die daarbij horen, combineren we met de voordelen van ons internationale netwerk. Dit is een grote mijlpaal waarbij we samen verder bouwen aan goede en betaalbare zorg voor iedereen.”

 

Stöpler verder onder vlag van OneMed

Bart van Liebergen, managing director van Stöpler (rechts), Mark van de Camp, oprichter QRS en Business Development/M&A bij Asker (links) en Pieter-Jan Jongeling, Business Area Director West, bij Asker, sloten per 1 juli een overeenkomst voor de samenvoeging van de organisaties, met als doel het verder uitbouwen van het medisch assortiment en de bijbehorende dienstverlening voor ziekenhuizen in de Benelux..

 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.