Menu
26Feb2024
Partnership in duurzaamheid en veiligheid

Partnership in duurzaamheid en veiligheid

Door: QRS HealthcareReacties: 0

VOS Logistics is een specialist op het gebied van transport en klantspecifieke logistieke diensten. Voor de distributie aan klanten in de Benelux zijn wij een partnership aangegaan met Vos Logistics. Als koploper in duurzaamheid beschikt Vos Logistics over een fijnmazig en efficiënt distributienetwerk voor medische goederen in de Benelux.

  • QRS Healthcare, specialist in medische hulpmiddelen en onderdeel van de Asker Group, kiest voor Vos Logistics als partner voor Benelux-distributie.
  • Vos Logistics beschikt over een healthcare-platform met fijnmazig distributienetwerk en verzorgt dagelijks ritten naar alle ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen in de Benelux.
  • Beide partners hebben veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel; Vos Logistics elektrificeert de stadsdistributie, consolideert zendingen en tankt HVO (hernieuwbare diesel).
  • QRS rust de volledige vloot van Vos Logistics Benelux Distribution uit met First15 hulppakketten, waarmee chauffeurs kunnen inspringen bij incidenten tot de ambulance arriveert.
     

QRS Healthcare is gevestigd in Eindhoven. Sinds 2019 is het bedrijf onderdeel van de Asker Healthcare Group, een platform voor meer dan 45 toonaangevende bedrijven op het gebied van medische producten en medische apparatuur voor de gezondheidszorgsector in Europa. Het hoofdkantoor van Asker staat in Zweden.

Schaalgrootte
QRS neemt een prominente positie in op de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf levert een breed assortiment medische hulpmiddelen van een groot aantal leveranciers aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, klinieken, ambulancediensten en overheden. In een markt die in toenemende mate gekenmerkt wordt door schaarste in beschikbaarheid en kennis benut QRS de schaalgrootte van de internationale organisatie om haar klanten optimaal te bedienen.

EcoVadis Platinum
Diezelfde schaal zet Asker ook in om haar activiteiten en de daaraan gerelateerde supply chain te verduurzamen. Eind 2023 ontvingen Asker en haar onderliggende bedrijven het EcoVadis Platinum-certificaat voor haar inspanningen in ESG (environment, social en governance). Naast duurzame bedrijfsprocessen ontwikkelen Asker-bedrijven ook duurzamere producten. Eén voorbeeld is het ontwikkelen van een duurzamere acceleratorvrije onderzoekshandschoen met een significant lagere CO2-emissie in de productiefase. Gezien het grote verbruik in de zorg van onderzoekshandschoenen maakt elke verbetering direct een enorme impact.

Geconsolideerd transport
QRS heeft een eigen BREEAM-gecertificeerd warehouse in Eindhoven. Transport en distributie besteedt het bedrijf uit, omdat het onderhouden van een fijnmazig netwerk volume vraagt. Vos Logistics rijdt dagelijks met een vloot van 450 voertuigen door de gehele Benelux om zendingen van verschillende opdrachtgevers geconsolideerd af te leveren. Medewerkers van Vos Logistics brengen de goederen naar de plek waar ze nodig zijn. Naast magazijnleveringen betreft dit regelmatig leveringen op een verdieping, afdeling of andere specifieke bestemming. En omdat de chauffeur onderweg ook goederen oppikt die naar de hubs van Vos Logistics moeten, wordt het aantal lege kilometers tot een minimum beperkt. Deze efficiëntie wordt bereikt door het benutten van het sterke netwerk van Vos Logistics.

Elektrische stadsdistributie
Vos Logistics is koploper in duurzaamheid. Sinds 2010 is dit een kernwaarde van het bedrijf. Dat is te zien in de stappen die Vos Logistics neemt. In steeds meer steden levert Vos Logistics met elektrisch aangedreven vrachtwagens. Die worden opgeladen met stroom die deels afkomstig is van de daken van de eigen BREEAM-gecertificeerde warehouses. Ook zijn trailers uitgerust met zonnepanelen. Daarnaast maakt Vos Logistics in samenwerking met klanten in toenemende mate gebruik van HVO, een biobrandstof die de netto CO2-uitstoot per kilometer tot 89% vermindert.

First15 Life Saving Kit
Vanwege het pionierswerk op gebied van duurzaamheid en de expertise in fijnmazige distributie van medische goederen is Vos Logistics de aangewezen partner voor QRS. In september 2023 ging het partnership van start. En zoals elke goede samenwerking gaat die twee kanten op. QRS Healthcare heeft in haar portfolio het exclusieve distributeurschap van de producten van First15. Een van de producten is de Life Saving Kit met alle essentiële items die nodig zijn om eerste hulp te verlenen totdat professionele medische hulp arriveert. De eerste 15 minuten zijn essentieel voor de overlevingskans en de preventie van langetermijneffecten. Daar komt dan ook de naam First15 vandaan. De kit is opgebouwd rond een tourniquet, een instrument om slagaderlijke bloedingen te stelpen. Uniek is dat dit tourniquet ook door leken kan worden gehanteerd.

Levens redden
Elk voertuig van Vos Logistics Benelux Distribution wordt uitgerust met de First15 Life Saving Kit. Wanneer chauffeurs onderweg een ongeluk tegenkomen, kunnen zij noodhulp verlenen. Omdat Vos Logistics dagelijks honderden chauffeurs op de weg heeft, is de kans groot dat zich situaties voordoen waarin zij levensreddend kunnen handelen. Naast het leveren van de First15-kits en de benodigde training verzorgt QRS bovendien de noodhulpmiddelen op alle locaties van Vos Logistics: verbandtrommels, AED’s, oogspoelmachines enzovoort. Met het Safe & Sure-pakket zorgt QRS dat deze middelen up-to-date zijn en blijven, zodat de veiligheid naar een nog hoger plan wordt getild.

Veilig en duurzaam
Dennis Broeksteeg, Business Unit Manager Benelux Distribution bij Vos Logistics: “Dankzij ‘The Power of our Shared Network’ kunnen wij QRS Healthcare excellente dienstverlening bieden. Daar zijn we trots op. Maar zeker zo belangrijk is dat het klikt tussen ons: we delen ambities en geloven in de kracht van samenwerking. Dat zie je in onze gezamenlijke focus op duurzaamheid, maar ook in de drive om het veiliger te maken op de weg. Dankzij QRS zetten we daarin nu toch weer een volgende stap, ver voorbij wat gebruikelijk is in de sector. We vinden het beiden belangrijk om snel resultaten te bereiken, dus we gaan ervoor.”

Ambitieus
Alex van der Putten, Managing Director van QRS Healthcare: “Wij hebben kennis van medische producten en zijn goed in het sourcen en beschikbaar hebben daarvan. Transport is een vak apart en wil je het goed doen, dan heb je volume nodig. Vos Logistics is in staat om een fijnmazig distributienetwerk te runnen met dagelijkse leveringen aan alle zorginstellingen in de hele Benelux. Bovendien zijn zij net zo ambitieus als wij op gebied van duurzaamheid. En zoals het hoort in een echt partnership helpen we elkaar: door alle wagens van Vos Logistics Benelux Distribution uit te rusten met First15 Life Saving Kits en alle chauffeurs te trainen, leveren we samen een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op de weg. Ik kijk uit naar een langdurige en vruchtbare samenwerking.”

 


Links: Dennis Broeksteeg, Business Unit Manager Benelux Distribution bij Vos Logistics, rechts; Alex van der Putten, Managing Director van QRS Healthcare.

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.